Hondenetiquette

Honden-etiquette in het hotel.

Meld bij aankomst aan de receptie dat je met een hond komt. Kennis maken met je hond en de omgeving. Vraag even na waar je wel en niet met je hond mag komen. Soms mag de hond mee in het restaurant. De eigenaars kunnen je ook zeggen waar je je hond kunt uitlaten, buiten het domein. Maak modderpoten schoon voordat je het hotel betreedt.

Laat je hond nooit op het bed of meubilair.

Zet de voer- en waterbak in de badkamer met een krant of oude handdoek eronder. Dat ruimt lekker snel op en voorkomt vlekken.

Laat je hond bij voorkeur niet alleen op de kamer, tenzij in een bench. Ook al kun je je hond thuis rustig alleen laten hou er rekening mee dat je hond op vreemd terrein is. Dat is altijd spannend en vreemde geluiden moeten weg geblaft worden. Begrijpelijk maar vervelend voor de andere gasten.

Hou je hond weg bij andere gasten. Natuurlijk weet jij dat je hond iemand alleen maar vrolijk wil begroeten en hij het lief bedoelt. Voor anderen is dat niet altijd even duidelijk en kan het op weerstand stuiten.

Hou je hond in het hotel en in het domein altijd aan een leiband. Laat hem niet uit op het hotelgazon en ruim alles op wat je hond achterlaat.

 

Honden-etiquette in het restaurant.

Doe jezelf een plezier en voorkom gênante situaties door vooraf te vragen of je met je hond naar binnen mag. Natte honden en modderpoten leveren meestal een weigering op.

Laat je hond niet in een gangpad liggen maar zoveel mogelijk uit de weg van het personeel en andere gasten. Het liefst, rustig blijven liggen, onder de tafel. Maak je hond altijd vast.

Ook al vind jij het niet zo erg, honden mogen nooit bedelen in een restaurant. Je mag ze ook nooit iets van je bord geven. Hou er rekening mee dat de meeste vervelende situaties ontstaan doordat andere gasten gaan klagen.

Er zijn ook nog heel veel mensen die bang zijn van honden.

Dat is voor je hond fijn, maar ook voor jullie. Geniet zelf ook van je uitje zonder, dan is het voor de hond ook fijn. Bovendien zullen jullie en onze goede ervaringen niet zo snel aanleiding geven om honden te weren. En daar hebben wij dan allemaal weer plezier van…!!!

 

Een fijn verblijf gewenst.

Danielle en Yves